Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Hatástalanok az omega-3 zsírsavak?

Az omega-3 zsírsavak számtalan előnnyel bírnak, azonban amerikai kutatók megállapítása szerint az ilyen zsírokat tartalmazó tabletták hatástalanok az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél.

A dokozahexaénsav (DHA) omega-3 zsírsavat tartalmazó tablettákat memóriajavítóként reklámozzák. Az amerikai kormány finanszírozta vizsgálat során azonban kiderült, hogy a készítmény nem lassítja az Alzheimer-kórban szenvedő idős betegek szellemi és fizikai hanyatlását.

Laurie Ryan, a Nemzeti Öregedéskutatási Intézetben (National Institute of Aging) végzett Alzheimer-kutatás vezetője kiábrándítónak nevezte a vizsgálat eredményeit. Ugyanakkor rámutatott, hogy az intézmény dollármilliókat költ egyéb lehetséges gyógymódok kifejlesztésére, beleértve olyan biomarkerek kutatását, amelyek segítségével célzottabb kezelést lehetővé tévő készítmények állíthatók elő.

Az eredményekről a JAMA (Journal of the American Medical Association) legújabb számában számoltak be.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/omega3-zsirsavak-alzheimer