Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Kisbabája ébresztette fel a kómából

Kisbabája hangjának köszönhetően győzte le a betegséget, és tudott gyorsan felépülni egy brit nő, aki az E. coli baktérium okozta fertőzés következtében esett kómába.

Karen Morrisroe-Clutton kisfia, Oliver mindössze 10 hetes volt, amikor az édesanya július végén megfertőződött. A 32 éves nő 67 napot töltött Wrexham Maelor kórházban, de meggyőződése, hogy kisbabájának hangjának köszönheti felépülését.

„Egy bizonyos ponton tudtam, hogy haldoklom. Ez valójában azért volt, mert olyan kezelést kaptam, amiről tudtam, hogy nem működik; legalábbis valami nem működött túlságosan jól – nyilatkozta a BBC hírcsatornának. Feladtam. Meg akartam halni, de akkor meghallottam Olit. Azért hallottam a hangját, mert Paul lejátszotta nekem a felvételeket, amiket készített, és akkor visszafordultam, és azt mondtam, ezt nem tudom megtenni. Élnem kell. Hallottam a hangját, és hála Istennek átvészeltem.”

Karen ezt követően még nyolc hétig nem láthatta kisfiát, mert az édesanyát a fertőzésveszély miatt intenzív osztályon ápolták. Elárulta azonban, hogy ott is körülvette magát a kisbabájáról készült fényképekkel és videofelvételekkel. Miután átkerült a normál kórterembe, azonnal karjába vehette kisfiát.

Az édesanya így emlékezett: „Tényleg emlékezett rám… először vetett rám egy pillantást, aztán jött az a hatalmas mosoly… egyszerűen csodálatos volt.” Orvosa, Stuart Robertson sürgette, hogy az édesanya mellé kerülhessen kisbabája, hogy felgyorsítsa Karen gyógyulását. „Azt remélte, ez segít… és így is lett… volt valami, amiért érdemes volt élnem.”

Karen elmondása szerint egy enyhe májkárosodást leszámítva mostanra szinte teljesen visszatért normális életéhez.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/koma-coli-bakterium