Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Így lehet a nő boldogabb

Azok a nők, akik elégedettek a szexualitásukkal, jobban érzik magukat a bőrükben és nagyobb vitalitásnak örvendenek – a hétköznapi logikával is kikövetkeztethető összefüggést most ausztrál kutatók is alátámasztották.

A kor nem feltétlenül jár együtt az életkedv elvesztésével: egy ausztrál vizsgálatban résztvevő 20 és 65 év közötti nők válaszaiból kiderült, hogy az idősebbeket még rosszabb egészségi állapotuk ellenére is nagyobb általános jóllét jellemzi fiatalabb társaiknál.

A szexualitásra is kitérő vizsgálat szerint e téren a nők általában a vágy és az érdeklődés hiányát, illetve az örömképesség zavarait tartják problémásnak, melyek összefüggésben állnak az általános rossz közérzettel. A kutatók szerint az aktus gyakorisága nem mérvadó a szexuális élet megítélésében, mert a nők – megszokásból, illetve a partner elvárásai miatt – jellemzően fenntartják szexuális életüket akár annak ellenére is, hogy nem elégedettek azzal.

Az ausztrál Monash Egyetem kutatói szerint ez egy afféle tyúk-tojás problémakör. „Nem tudhatjuk, a szexualitással való elégedetlenség vezet-e az általános rossz közérzethez, vagy fordítva – fejti ki Dr. Sonia Davison, kutatásvezető. Eredményeink rámutatnak, hogy a szexualitás meghatározó az általános jóllét, illetve a vitalitás szempontjából. Fontos lenne, hogy az orvosok foglalkozzanak a nők szexuális problémáival már csak azért is, mert ez egy olyan tabu, amiről nehezen beszélnek a páciensek.”A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szex-kozerzet