Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Hazaküldték a kórházból, az autópályán szült

Kétszer is hazaküldtek a kórházból egy kismamát Nagy-Britanniában, mondván, még nem jött el szülése ideje, aminek „eredményeként” aztán autópályán hozta világra gyermekét.

A nő párjával együtt először reggel hétre autózott el a kórházba, de hamar biztosították őket, hogy túl korán jöttek. Este megint „rájuk jött” a szülhetnék, 8 órára megint bementek, de ismét hazaküldték őket.

Két óra múlva elfolyt a magzatvíz, telefonáltak a kórházba, ahol azt mondták nekik, maradjanak csak otthon. Tíz perccel ezután a pár úgy döntött, a saját kezébe veszi a dolgok irányítást: kocsiba ültek és elszáguldottak a winchesteri kórház felé. Ketten indultak, de hárman érkeztek, mivel útközben megszületett lányuk az anyósülésen.

A kismama 20 éves, ez az első gyermeke, ezért nem volt tapasztalata még a vajúdási fájdalmak megítélésében, a kórháznak viszont több lehetett volna. Az intézmény szóvivője arra hivatkozott, hogy a vajúdás menete minden nőnél más, a szóban forgó kismamánál pedig nagyon lassan haladt előre a folyamat – adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/autopalyan-szult