Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Nem csak széppé, boldoggá is tesz a botox

Úgy tűnik, a ránctalanító Botox-kezelésnek van egy nem várt mellékhatása: a jókedv. Egy, a Brit Pszichológiai Társaság által ismertetett tanulmány szerint a Botulinum Toxin A boldogabbá teszi az embereket.  

A Dr. Michael Lewis által vezetett kutatásban összesen 25 Botox-szal kezelt páciens vett részt. A résztvevőkkel a ránctalanító kezelések után két héttel kérdőívet töltettek ki, ami az általános lelkiállapotukra vonatkozó kérdéseket tartalmazott.

Az eredmények szerint a Botox-kezelésen átesett betegek sokkal kevésbé voltak depressziósak, szorongók és nyugtalanok, mint a hasonló korú kontrollcsoportban lévő társaik. „Ez minden bizonnyal a Botulinum Toxin ránctalanító hatásának köszönhető” – nyilatkozta Dr. Lewis.

A szemöldökvonalra adott Botulinum Toxin A lebénítja a homlok izmait és megakadályozza a ráncosodást. Ennek következtében az arc kisimul, és a páciensek képtelenek lesznek ráncolni a homlokukat vagy összevonni a szemöldöküket, ami az általános lelkiállapot javulását eredményezi, arckifejezéseink ugyanis jelentősen kihatnak érzelmeinkre.

”Ezzel a módszerrel talán újfajta kezeléseket fejleszthetünk ki a depressziós betegségekben szenvedőknek. A depresszió kezelési módszereinek sokszor igen kellemetlen mellékhatásai vannak. A Botox egyetlen mellékhatása a kisimult arcbőr. Ugyanakkor, mivel a ránctalanító hatás is csak időleges, a lelkiállapotra gyakorolt pozitív hatás is elmúlik, ahogy visszatérnek a ráncok” – nyilatkozta Dr. Lewis.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/botox-depresszio