Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Spray segíthet a korai magömlésben szenvedőkön

A korai magömlés ellen jelenthet megoldást egy helyileg alkalmazandó spray, melynek használatával egy tanulmány szerint a férfiak hatszor hosszabb ideig tarthatják vissza az orgazmust.

Háromszáz, klinikailag korai magömléssel diagnosztizált cseh, lengyel, magyar és egyesült királyságbeli férfi vett részt a spray hatásosságát kutató vizsgálatban. A résztvevőket véletlenszerűen két csoportra osztották. Száz férfi hatóanyagot nem tartalmazó placebo spray-t kapott, kétszázan pedig a lidokaint és prilokaint tartalmazó, PSD502 nevű spray-t.

A három hónapos kísérlet során a szexuális együttlétek alkalmával a férfiaknak és partnerüknek stopper órával kellett mérniük a hüvelyi behatolástól az ejakulációig eltelt időt. A spray-t a közösülés előtt öt perccel kellett helyileg alkalmazni, és a résztvevőknek minden egyes feljegyzett közösülés előtt 24 órán át tartózkodniuk kellett a nemi aktivitástól illetve a maszturbációtól.

Az eredmények szerint a férfiak a hatóanyagot tartalmazó spray segítségével átlagosan 0,6-3,8 perccel tudták orgazmusukat késleltetni, szemben placebót használók alig több mint 1 percével. Ez azt jelenti, hogy a PSD502 spray-t használó férfiak 6,3-szor hosszabb ideig kitartottak, mint korábban – szemben a placebót használók 1,7-es arányával.

A spray-vel kezelt csoport tagjainak 62%-a állította a három hónapos kezelés után, hogy orgazmusa „jó” illetve „nagyon jó”, a tanulmány kezdetén mért 20 százalékkal szemben. A placebo csoportban ez az adat a kísérlet végén 19 százalék, elején pedig 21 százalék volt. A spray-t használók és partnereik közül többen számoltak be javulásról az észlelt kontroll, a személyes aggodalom, a nemi közösüléssel való elégedettség és az interperszonális problémák terén.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/korai-magomles-spray