Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Schüssler sóval az elsavasodás ellen

A Natrium phosphoricum sokfelé előfordul szervezetünkben, de legfontosabb funkcióját kiemelve az anyagcsere sójának, ezen belül is az elsavasodás megakadályozójának aposztrofálhatjuk.

Napjainkban szervezetünk elsavasodása népbetegségnek számít. Ha tesztelni akarjuk magunkat, bár kissé primitívnek tűnik, de tájékoztató jellegű, ha lakmuszpapírt vásárolunk, és megnyaljuk. Nyálunk pH-értéke ugyanis támpont lehet, hogy mennyire van elsavasodva szervezetünk. (Természetesen a teszt előtt ne együnk és igyunk.) Ideális esetben kék színt látunk, ami annyit jelent, hogy szervezetünk sav-bázis háztartása rendben van. Amennyiben zöld szín jelenik meg, akkor mindenképpen változtassunk életmódunkon, de aktuálisan Natrium phosphoricummal is segíthetjük szervezetünket. Sárga szín esetén már komolyabb gonddal kell szervezetünknek szembenéznie.

De miért is savasodunk el napjainkban? A válasz megint egyszerű: amit eszel, azzá leszel – azaz ha zömmel savas ételeket fogyasztunk, akkor szervezetünk elsavasodik. Leginkább a túlságosan sok hús és keményítő fogyasztása vezet szervezetünk elsavasodásához. Táplálkozáskutatók szerint az ideális arány 80%-ban lúgos (elsősorban zöldségek és gyümölcsök), 20%-ban savas (keményítő, fehérje) fogyasztása lenne ideális szervezetünk számára.

Ha szervezetünk sav-bázis háztartása nincs rendben, levertté, kimerültté válunk, pattanások, mitesszerek jelennek meg, bőrünk zsírossá, vagy érdessé, zsírszegénnyé válik, és hajunk is töredezett, fénytelen lesz.

A Natrium phosphoricum hiányának arcdiagnosztikai jelei

Nátrium-phosphoricum-hiány, illetve szervezetünk elsavasodása esetén bőrünk pattanásos lesz, sok esetben zsírossá válik, és mitesszerek megjelenése figyelhető meg. Ez a típusú zsíros fénylés könnyen elkülöníthető a más hiányállapotokban tapasztalt fénylésektől az ún. papírzsebkendő-próbával, ugyanis más fénylésekkel összehasonlítva a bőr zsírtartalma letörölhető, és nyomot hagy a zsebkendőn (ellentétben a Natrium-chloratum-hiánnyal). Jellemző lehet a sárgás lepedékkel bevont nyelv, különösen a nyelvgyök területén.

Tünetek, betegségek kezelése Natrium chloratum Schüssler sóval

Arcrángatódzás (tic): Óránként 1 tbl Natrium phosphoricum D6.

Felböfögés (savanyú): Naponta 4x1 tbl Natrium phosphoricum D6, mely akut panasz esetén + 1-1 tablettával kiegészíthető.

Gastrooesophagealis reflux: 3x1 tabletta Natrium phosphoricum D6 Schüssler só, mely akut panaszok esetén 1-1 tablettával kiegészíthető.

Gyomorégés: Naponta 4x1 tbl Natrium phosphoricum D6, a tünetek fennállásáig.

Gyomorfekély (orvosi kontroll szükséges): Naponta 4x1 tbl Natrium phosphoricum D6. Ha valakinek visszatérő gyomorfekélye van, a legenyhébb tünetek jelentkezésekor is érdemes elkezdeni szedni, mert megállíthatja a folyamatot.

Leukorrhoea (Savas hüvelyváladék – meddőség [0] kialakulásához is vezethet – krémes állagú váladék) Naponta 4x1 tbl Kalium phosphoricum D6.

Mitesszeres bőr: Naponta 4x1 tbl Kalium phosphoricum D6.

Pattanásos bőr: Naponta 4x1 tbl Natrium phosphoricumD6 az egyik nap, a másik nap 4x1 tbl Silicea D12 másik nap. 2-3 hónapos kúrát érdemes tartani.

Hol kapható Schüssler só? [0]

Arcdiagnosztikai tanácsadók listája [0]

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/schussler-sok-so-elsavasodas