Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Ilyen is van már: szemöldök dúsítás beültetéssel

Az elmúlt évek hajszálvékonyra szedett szemöldökei után manapság a szépen karbantartott dús szemöldök a divat. Akiknek ez nem adatott meg, vagy túltépdesték a szemüket hangsúlyozó szőrsávot, egy új plasztikai beavatkozás, a szemöldök-átültetés jelenthet segítséget.

Az első szemöldök-átültetést az 1990-es években végezték az USA-ban, és eddig jobbára égési sérülést szenvedetteknél alkalmazták, mára azonban ez a beavatkozás is átszivárgott a szépészeti célú plasztikai műtétek világába, és a Telegraph cikke szerint Nagy-Britanniában is egyre népszerűbbé kezd válni.

Az eljáráshoz a fejbőr hátsó részéről távolítanak el szőrtüszőket, melyekről a szőrt előzetesen leborotválják. A szemöldök leendő ívének megfelelően a sebész apró lyukakat szúr a bőrbe úgy, hogy a szőrszálak kellő irányban nőhessenek majd ki belőlük. Ezekbe a lyukakba egyesével ültetik be a szőrtüszőket, szemöldökönként akár 350 darabot.

A 2-3 órás beavatkozás után után a beültetett szőrtüszőkből egy hónapon belül kihullik a szőr. Szerencsére csak átmenetileg – két hónap alatt az új szemöldök teljes pompájában fog ragyogni. Ahhoz azonban, hogy ne lógjon tulajdonosa szemébe, a szemöldököt hetente nyírni kell, a hajbőr szőrtüszőiből ugyanis gyorsabban nő a szőr.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szemoldok_atultetes