Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Az egészség nélkülözhetetlen kellékei

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, számtalan olyan anyagra van szükségünk, melyeket szervezetünk nem képes előállítani. A vitaminok mellett ilyenek az ásványi anyagok is. Miért van rájuk szükségünk, és mire jók a Schüssler sók?

Egy egészséges felnőtt testtömegének mintegy 4%-a ásványi anyagokból áll. Ez önmagában nem tűnik túl soknak, viszont a maradék testtömeg 60-70%-a víz, így már lényegesen nagyobb hangsúlyt kap ez a szám.

Attól függően, hogy a szervezetnek milyen mennyiségben van szüksége rájuk, az ásványi sókat makroelemeknek, illetve mikroelemeknek (nyomelemeknek) nevezzük. A makroelemek csoportjába tartozó ásványi anyagokból napi több gramm vagy több száz milligramm, míg a mikroelemekből pár milligramm vagy mikrogramm is elégséges.

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek, azt az életkor, a nem, az egészségi állapot, és a fizikai aktivitás is befolyásolja.

Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, zavart szenved felszívódása, beépülése, és különböző betegségek alakulnak ki (pl. csontritkulás, izomgörcsök, aranyér, visszér, a bőr korai öregedése). E kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler sók, melyek építésvezetőhöz hasonlóan irányt mutatnak szervezetünknek, hogy mit kell tenni az egyensúlyi állapot kialakításához és megtartásához.

Hol kapható Schüssler só? [0]

Arcdiagnosztikai tanácsadók listája [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/schussler_sok_asvanyi_anyagok