Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Sör a szénanátha ellen?

Egy japán sörgyártó vállalat meglepő megfigyelései szerint az általuk gyártott sörök enyhítik a szénanátha tüneteit.A Sapporo Breweries sörgyár 20 önkéntesen végzett vizsgálatokat, akik mindegyike szénanáthában szenved. A sörterápia hatására a résztvevők 60 százaléka számot be arról, hogy csökkent a tüsszögésük gyakorisága és 55 százalék úgy tapasztalta, hogy az orrfolyás is mérséklődött.

Allergológus szakemberek szerint a sör alapanyagában, a komlóban található flavonoidok felelősek a kedvező hatásért, amelyek valamelyest semlegesítik az allergiás tüneteket kiváltó vegyületet, a hisztamint.

A sikeren felbuzdulva a gyár úgy gondolja, hogy további vizsgálatokat végez az allergiás betegségek és a sör közötti kapcsolat tárgyában, és legközelebb a házipor-atka kiváltotta allergiát veszik célba. A sarki kocsmába egy sörre kiugró férjeknek úgy tűnik megvan a mentségük: a jövőben feleségeiknek csak annyit kell mondani, allergiás tüneteiket csillapították.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szenantha_sor_allergia