Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A járásuk megmutatja, hogy képesek-e a nők az orgazmusra

Egy tanulmány szerint egy képzett szexológus képes következtetni egy nő hüvelyi orgazmusainak előtörténetére csupán abból, ahogy az adott nő jár.

A belga és skót közreműködésben készült kutatás során Stuart Brody és kollégái összesen 16 önkéntes nőt kértek meg, hogy töltsenek ki egy kérdőívet szexuális életükről és szokásaikról. Ezek után az összes nő járását kamerával rögzítették. A szalagokat aztán képzett szexológusok vizsgálták meg, akik nem voltak tisztában a nők szexuális életével.

Az eredmények szerint a képzett szexológusok képesek voltak következtetni a nők szexuális szokásaira (az esetek 80%-ában helyesen), csupán a videokazettára rögzített járásból. A szakértők szerint a lépések hossza és a gerinc mozgása jóval nagyobb a hüvelyi orgazmust átélt nőknél. „Az ilyen nőknél ugyanis szabadon áramlik az energia a lábakból a medencén át egészen a gerincig” – írják a kutatók.

A szakértők elképzelései szerint a nők egyéni anatómiai jellemzői teszik fogékonnyá őket a hüvelyi orgazmusra. „A blokkolt medencetáji izmok például komoly pszichoszexuális problémákat okozhatnak, és csökkenthetik a vaginális orgazmus esélyét” – nyilatkozta Mr. Brody. A hüvelyi orgazmust átélt nők emellett általában magabiztosabbak saját szexualitásukat illetően, ami kihathat a testtartásukra. A kutatók szerint a hüvelyi orgazmusra képes nők mentális egészsége minden esetben jobb.

A kutatók szerint a mostani eredmények fényében nyilvánvaló az izomproblémák és a szexuális zavarok közti kapcsolat jelenléte. Állításuk szerint a torna, a légzés- és izomgyakorlatokat ezért sokat segíthetnek a szexuális zavarok leküzdésében. „A szexuális problémákkal küzdő nőket ebben a szellemben kellene kezelni – nyilatkozta Irwin Goldstein, a tanulmányt közlő 'Journal of Sexual Medicine' főszerkesztője. – A pszichiátriai kezelés mellett komoly előnye lehet a mozgásgyakorlatoknak és a szexuális izmokat erősítő tornának.”A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/orgazmus_jaras