Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Fogyás, de hogyan?

A magyar fogyókúrázók rövid távon lehet, hogy sikeresek, de hosszú távon csak elenyésző részük képes megtartani az elért testsúlyt. A fogyáshoz kevesen kérnek orvosi segítséget, és a legtöbben a gyors fogyókúra hívei – derült ki a Magyar Elhízástudományi Társaság idei kongresszusán.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!Egy hazai felmérés szerint a fogyókúrázók mindössze 4 százalékának sikerült tartósan megváltoztatni az életmódját a fogyókúra során. A sikertelenség egyik tényezője a gyors fogyókúra volt, melyet a válaszadók 95%-a alkalmazott.

A megkérdezettek több mint fele (51%) szívesebben választotta az ismerős, barát által javasolt módszereket, és csak 12 százalék kért segítséget háziorvosától, szakorvoshoz pedig csak a fogyni vágyók 7%-a fordult. Eközben a résztvevők kétharmada (65%) vélte úgy, hogy az orvosnak tanácsadó, felvilágosító szerepe van a sikeres testsúlycsökkentésben.

Egyértelmű, hogy a testsúlycsökkentésben fontos szerepe van a háziorvosoknak, hiszen a betegek leggyakrabban őket keresik fel különböző panaszokkal a rendelőben – hangzott el a konferencián.

A szakmai segítség azért is elengedhetetlen, mert míg a fogyókúra csak egy adott időszak feladata, addig az ideális testsúly megtartása csak fokozatos, hosszú távú fogyással és az életmód megváltoztatásával érhető el, a testsúlymenedzsment pedig egész életen át tartó folyamatot jelent.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [0]A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fogyokura_segitseg