Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Fogyás a jövőben: high-tech ételekkel?

Kutatók szerint a jövőben nem kell majd attól tartanunk, hogy a kedvenc tejszínhabos kávénk rendszeres fogyasztása miatt nem fogunk majd beleférni a fürdőruhánkba. Ehhez mindössze egy kis gázt kell az italhoz adni.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!



Lehet, hogy nem hangzik túl ínycsiklandóan, de a karcsúság megőrzése szempontjából hatásosak lehetnek a folyékony, apró gázbuborékokkal dúsított ételek. Egy elhízástudományi konferencián ismertetett kutatás szerint ezek a high-tech fogások teltségérzetet okoznak, és órákra képesek elvenni az éhségérzetet.

Az Unilever Élelmiszer- és Egészségkutató Intézet munkatársai a korábbi kutatások során már bizonyított tényből indultak ki, mely szerint a vízzel vagy levegővel dúsított ételek növelik a jóllakottság és csökkentik az éhség érzetét. Kutatásuk során a 42 év körüli, túlsúlyos résztvevők egy részét gázzal dúsított folyékony étellel kínálták, a többieknek pedig „hagyományos” shake-et adtak. A kalóriatartalmukban tökéletesen megegyező folyadékok hatását kétféle adagban vizsgálták: egy nagyobb, illetve két kisebb, két óra elteltével elfogyasztott adagban.

A kísérlet szerint a shake-hez képest a gázzal dúsított étel jelentősen csökkentette az éhséget, attól függetlenül, melyik adagot fogyasztották belőle a résztvevők. Mindez biztatóan hagzik, ám a dolognak van egy szépséghibája: a kutatók beszámolója szerint a „gázos” ételt fogyasztók gyakoribbak lettek az emésztőszervi panaszok.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fogyas_gaz_folyadek