Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Ezt egye magas koleszterinszint ellen!

A magas koleszterinszint is felelőssé tehető a kardiovaszkuláris megbetegedések kialakulásáért, melyekben ma Magyarországon tízből öten halnak meg. Megfelelő életvitellel, táplálkozásunk átalakításával sokat tehetünk a megelőzésért.

A koleszterin bizonyos mennyiségben elengedhetetlenül fontos vegyület szervezetünk számára, a vér emelkedett koleszterinszintje azonban káros élettani hatásai miatt súlyos betegségek kialakulásáért tehető felelőssé. Ilyenek a szív- és érrendszeri megbetegedések, melyek kockázata a vérzsírok magas szintjének normalizálásával csökkenthető.

Az életmód-változtatás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a mozgás, a dohányzásról való leszokás – mind olyan tényezők, amelyek segítségünkre lehetnek az egészségünkért vívott koleszterincsatában.

A koleszterin nagy részét saját szervezetünk állítja elő, a fennmaradó rész azonban az elfogyasztott tápanyagoknak köszönhetően, táplálkozás útján jut be az emberi szervezetbe. Nos, ez utóbbiért mi magunk vagyunk felelősek.

Táplálkozásunk átalakítása kezdődhet az elfogyasztandó növényi szterinek mennyiségének növelésével. A gabonafélék magjában, az olajos magvakban és a zöldségekben jelen levő növényi szterinek ugyanis lényegi szerepet játszhatnak az egészség megőrzésében, mivel gátolják a bélben a káros koleszterin egy részének felszívódását.

A növényi szterinek fogyasztásával a vér koleszterinszintje egyértelműen csökken, miközben nem történik fokozott zsír-és energiabevitel.

További információért látogasson el a www.koleszterinszint.hu [1] weboldalra.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szterin_magas_koleszterinszint