Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Fertőző betegségeket terjeszt az óvszerből készült hajpánt

Kínában hajpántok alapanyagaként használják fel az óvszerekből újrahasznosított gumit, ez azonban súlyos közegészségügyi problémákat okozhat, így ugyanis olyan szexuális úton terjedő betegségeket lehet elkapni, amelyek ellen eredetileg az óvszer készült.

Donggu és Guangzhou városok szupermarketeiben és szépségszalonjaiban árusítják ezeket az újrahasznosított gumiból készült hajpántokat, amelyek alacsony áruk miatt meglehetősen népszerűek. Annak ellenére, hogy újrahasznosították őket, még mindig tartalmazhatnak különböző vírusokat és baktériumokat.

„Az emberek könnyen megfertőződhetnek, ha ezek a kórokozók bejutnak a szervezetükbe. AIDS-t, herpeszt és más nemi betegségeket okozhat a hajpántok használata" – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő helyi bőrgyógyász.

A kínai kormány szerint az óvszerek újrahasznosítása illegális, és azonnal megkezdték a vizsgálatot az ügyben. Idén ez már a sokadik eset, hogy valamilyen kínai gyártmányú termékkel kapcsolatban probléma merül fel, ezek az áruk ugyanis gyakran tartalmaznak egészségkárosító és veszélyes anyagokat. A kormányszóvivő azt ígéri, mostantól jobban figyelemmel kísérik majd a minőség-ellenőrző rendszer működését, azért, hogy ilyen eset többet ne fordulhasson elő.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/hasznalt_fertozo_ovszer_hajpant_szex