Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Elajándékozta egyik veséjét a nagylelkű porszívóügynök

Amikor Jamie Howard hat hónappal ezelőtt először kopogtatott Paul Sucher ajtaján, csak egy új porszívót akart eladni neki. A vége azonban az lett, hogy az utazó ügynök az egyik veséjét adományozta a férfinak.

Mr. Sucher egy szerencsés véletlen során találkozott a Kirby Co. ügynökével, akinek veséjét végül augusztusban megkapta. Mr. Sucher még lábadozik, de egyre jobban érzi magát, és az orvosok szerint teljesen fel fog épülni.

A 35 éves Suchert magas vérnyomása miatt három éve súlyos veseelégtelenséggel kezelték, és emiatt állandó dialízis-kezelésekre kellett járnia. A két férfi első találkozásakor kiderült, hogy Mr. Suchernek az állandó kezelésekből adódó költségek miatt nincs pénze új porszívóra. Mr. Howard azt is megtudta, hogy a férfinak ugyanaz a vércsoportja - 0 Rh-pozitív - mint neki.

"Hazamentem, beszéltem a szüleimmel és a feleségemmel" - emlékszik vissza Howard. "Nem lehetett véletlen, hogy találkoztunk, egyszerűen meg kellett tennem." Howard, aki szintén 35 éves, az összes teszten alkalmasnak bizonyult a szervadományozásra. A műtétet a Coloradoi Egyetemi Kórházban végezték. Két hónappal a műtét után Sucher saját bevallása szerint úgy érzi, mintha sosem lett volna beteg: "Igazi csoda, ami velem, velünk történt" - nyilatkozta a hálás férfi.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/vese_szervatultetes_donor_transzplantacio