Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Elaludt műtét közben az altatóorvos

Az amerikai Egészségügyi Regisztrációs Hivatal, amely az orvosi engedélyek kiadásáért felelős, azonnali hatállyal felfüggesztett állásából egy bostoni aneszteziológust, aki elaludt egy műtét közben.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! Az altatóorvos, Thomas Ho beismerte, hogy 2005 decemberében altatógázt szívott az egyik ebédszünetében.

A hivatal szerint azonban Ho különféle gyógyszereket is szedni kezdett, ez vezetett ahhoz, hogy egyszer elaludt operáció közben. Az esetkor ő volt az egyetlen ügyeletes aneszteziológus a Bostoni Gyermekkórház műtőjében. Az orvos csak úgy szerezheti vissza engedélyét, ha abbahagyja a gyógyszerszedést és a 15 hónapos próbaidő letelte után jelentkezik az orvosi kamaránál, ahol végül döntenek majd az ügyéről. Emellett megfigyelőket is kirendelnek mellé, akik alkohol és gyógyszerfogyasztását figyelik.

Az altatóorvost, aki a kezelőorvosa által felírt gyógyszereket hibáztatja a történtekért, azonnali önkéntes szabadságra küldték. A gyermekkórház szóvivője szerint egy betegnek sem esett baja a történtek miatt, és hozzátette, hogy azóta már elbocsátották Dr. Hot az intézetből.

 Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [0]A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/aneszteziologus_mutet_altatas