2022. November 29. kedd
A covid vírus megjelenése sajnos nem száműzte a szokásos téli megbetegedéseket, a náthát, az influenzát. A koronavírus miatt hozott óvintézkedések (maszkviselés, közösségi távolságtartás stb.) bizonyos fokú védelmet nyújtanak ez utóbbiak ellen is. A téli megbetegedések tüneteit csillapíthatjuk a gyógynövények erejével, akár gyógycukorkákkal is.

A téli megbetegedések éppúgy cseppfertőzéssel terjednek, mint a koronavírus. A leghatásosabb védekezés a közösségi távolságtartás, vagyis minél kevesebbet érintkezünk az emberekkel, annál nagyobb az esélye, hogy megússzuk a fertőzést. Ennek ellenére nem tudjuk teljesen kizárni a fertőzés lehetőségét, így ha már megtörtént a baj, érdemes minél több dolgot tenni a gyors gyógyulás érdekében.

Csipkebogyó

Verbena cukorkák náthára, légúti panaszokra, immunerősítésre

A Verbena kellemes ízű gyógycukorkái a csipkebogyó, a hárs, a bodza, a zsálya, az eukaliptusz kivonatát tartalmazó, C-vitaminnal gazdagított tartalommal csillapítják a légúti fertőzések kellemetlen tüneteit, fertőtlenítő, váladékoldó, nyálkahártya-lohasztó, hűsítő hatásúak. Már a legelső tünetek, tüsszentés, krákogás, rekedtség megjelenésekor alkalmazhatjuk, sőt egészségesen, megelőzésképpen is fogyaszthatók. Vegyük sorra, melyik gyógynövény hogyan segít legyőzni a téli megbetegedéseket.

Megnézem a verbena cukorkákat >>

Csipkebogyó

Sok más jó tulajdonsága mellett a magas antioxidáns és flavonoid tartalmával támogatja az immunrendszert. Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésére.

Hárs

A hársfavirágban nagy mennyiségben vannak antibakteriális hatású flavonoidok, és kiválóan alkamas a meghűléses megbetegedések kezelésére. Köptető, nyákoldó, köhögéscsillapító hatású, enyhíti a hörghurutos panaszokat.

Bodza

Megfázásra, hörghurutra, köhögéscsillapításra, és az immunrendszer serkentésére használják.

Zsálya

Jótékony illóolajai, cserzőanyagai, flavonoidjai révén fertőtlenítő, baktériumölő, összehúzó hatású, így enyhíti a nyálkahártyák irritációját, duzzanatát.

Eukaliptusz

Fertőtlenítő hatású vírusok és baktériumok ellen, illóolaja segíti a légutakban letapadt kóros váladék elfolyósítását és kiürülését, javítja a légutak átjárhatóságát. Oldja a köhögést.

Megnézem a verbena cukorkákat >>


2020. 11. 01.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés