2024. Április 16. kedd
diétás receptek
TOPIKNYITÓ:
Sziasztok! Tudtok jó diétás recepteket?
Megoszthatnánk egymással őket.
lindamama
2009.05.28. 16:17
kár hogy senki nem ír,pedig én is szívesen olvasnék ilyet.
pirosalma99
2009.07.22. 16:03

én írnék ha tudnék, egyenlőre én is csak várom az ötleteket :)
sayt
2009.07.22. 16:06

Engem is érdekel valaki tényleg írhatna valamit!
Subi
2009.07.22. 16:11

valahol láttam egy rakott karfiolos - répát.
Meg is csináltuk hát valami isteni volt!!
..és nem volt benne hús...és ízlett.Nagy szám :)
medial
2009.07.22. 16:12

Tudna valaki ajánlani nekem valami jó receptet?
Tatika
2009.10.15. 16:30

Engem is érdekelne valami fini recept :)
cetrinak
2009.10.15. 16:36

Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept

Hány személyre:

» 1 közepes méretű karfiol
» 10 dkg póréhagyma
» 2 evőkanál vaj
» 2 ág zsálya
» 3 evőkanál olívaolaj
» 2 evőkanál magos mustár
» 3 evőkanál liszt
» 4 dl tej
» 10 dkg reszelt trappista sajt
» só
» bors
A karfiolt vágjuk négyfelé, zsenge zöld leveleit is hagyjuk rajta. Mossuk meg alaposan, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 5 percig. Szűrőkanál segítségével szedjük ki, és csepegtessük le jól.

Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott póréhagymát, és az összecsapkodott zsályaleveleket is, majd pároljuk néhány percig. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól el, majd kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejet. A sűrű mártáshoz adjuk hozzá a mustárt és a reszelt sajtot. Ízesítsük sóval és darált feketeborssal, majd forraljuk jól ki.
Egy kisebb méretű tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük bele a megfőzött karfioldarabokat, vonjuk be a mustáros mártással, majd előmelegített sütőben, 20-25 percig 160 fokon addig süssük, míg pirosra pirul.


Ezt az interneten találtam vagy 1 hónapja azóta 2-szer is csináltam, mert annyira ízlett!
evi8585
2009.11.18. 16:25


cetrinak
2009.10.15.
Akármilyen húst ehetsz ha köretmellé nem szénhidrátot dursz. Ez komoly.
Persze minden mértékkel.
Omel
2009.11.20. 12:42


evi8585
2009.11.18.
Receptet most hirtelen nem tudok Írni, de ha főztök kerüljétek az olajas ételeket és tejfől helyett natur joghurtot használjatok, mert míg ízben nem annyira tér el társától úgy sokkal alacsonyabb kalóriatartamú is. Hasonlóan lehet találni más magas kalóriaszámú termék helyett másikat... Üdv.
Ja és az ellen vagyok úgymond, hogy ha valaki főz akkor aztán jól megtömi a pociját. Tudjátok úgy is, "többször és kevesebbet"! Általában reggelre eszem a legtöbbet s estére egyre kevesebbet. Valamint 3 óránként mindig rágcsálok vmit, tehát nem terhelem egyszerre a gyomrom... lehet kapni alacsony kalóriás "bió" , teljes kiörlésű édes kekszeket, lekvárokat is... szinte odafigyelés kérdése az egész.
Szép estét mindenkinek:)
Bernadette8
2010.02.11. 20:44

Huh, ez a sajtos-mustáros karfiol nagyon jól hangzik!
Ki is próbálom hétvégén!
Különben meg egyetértek: sok víz, sok zöldség, többször enni egy nap, de mindig keveset, húsból szárnyas meg hal.
vadrozsa28
2010.10.08. 12:50

Imádom a karfiolt :) és ezt a receptet el is mentem magamnak :P
Hétvégén fogom magam és elkészítem :)
seriall
2010.10.29. 10:08

Sziasztok! Én is imádom a karfiolt, de sajnos mindig felpuffadok tőle. Nincs valami tippetek? Köszi.
Anita83
2010.11.18. 14:56

Megpróbálom kihagyni az étrendemből. Ez az egyetlen megoldás. Vagy szedhetsz valamilyen gyógyszert is. Én most próbálom ki az Anaflat nevű szert (ami azt mondják nem is gyógyszer), mert a többi eddig nem vált be. Eddig jól működik nálam.
Mariann29
2010.11.22. 09:25


Anita83
2010.11.18.
Én most elkezdtem használni egy új szert. Anaflat a neve. Nem is gyógyszer és eddig segít. Van most valami receptversenyük is. Lehet nyerni!!
Timi30
2010.11.24. 10:20

Találtam a neten egy receptet, megcsináltam és baromira ízlett! Én olajat használtam, de római tálban szerintem akár enélkül is meg lehet csinálni Bemásolom ide. Ahol ezt találtam, most ott is van receptverseny, elvileg bio fűszereket lehet nyerni. http://www.vitaminsziget.com/page.php?id=3

Lecsós csirkemell

Hozzávalók: filézett csirkemell, paradicsom, paprika, hagyma, olívaolaj, só, őrölt bors. (Hogy szaftos legyen, jóval több zöldséget tegyünk bele, mint húst.)

Elkészítés: A római tálat kb. fél óráig áztassuk vízben. A csirkemellet tisztítsuk meg, és vágjuk csíkokra. A zöldségeket tisztítás után daraboljuk fel. Az edény alját kenjük ki vékonyan olívaolajjal, majd a húsdarabokat és a zöldségeket szórjuk bele, ízesítsük kevés sóval és borssal, keverjük össze, majd toljuk hideg sütőbe. A hőmérsékletet apránként emeljük 200 fokig, és kb. 1-1,5 órán keresztül sütjük.
eszter.kiss
2010.11.24. 13:35

1 .oldal2