2021. Január 28. csütörtök
Ekcéma megelőzhető
TOPIKNYITÓ:
Az újszülöttek és a csecsemők körülbelül 20%-ánál lehet felismerni az ekcéma tüneteit, melyek a vörös, duzzadt és állandóan viszkető bőr. Ezek a tünetek általában a homlokon, az arcon és a fejtetőn jelennek meg, de tovább terjedhetnek a karokra, a lábakra, a mellkasra és más testrészekre. A National Institutes of Health (NIH) kimutatása szerint az ekcémaesetek 65%-a az első években jelentkezik, illetve a tünetek 90%-a öt éves kor előtt figyelhetők meg.

Amíg sok gyermeknél két éves kora elérése előtt javul az ekcéma, másoknál felnőtt korukig eltart a probléma. Bizonyítékokat találtak arra, hogy ez az általános bőrprobléma kapcsolatba hozható a bélben zajló kóros folyamatokkal, amit a probiotikumok viszont meg tudnak előzni illetve meg tudnak szüntetni, ezáltal segítik a javulást.

Az elmúlt években 21 kutatást végeztek és publikáltak az Allergia és Klinikai Immunológiai Magazinban a probiotikumokról, mint a megelőzésre alkalmas leghasznosabb tápanyag az atópiás dermatitisz (legáltalánosabb ekcéma típus) kezelésében. További óriási hír, amit az Angol Bőrgyógyászok Magazinjában publikáltak, hogy azoknál a terhes kismamáknál, akik a terhességük alatt probiotikus kiegészítőt fogyasztottak és szülést követően az újszülöttnél is folytatták a táplálékkiegészítő probiotikus kezelést, a gyermekekben az ekcéma kialakulásának aránya a felére csökkent.
http://protexin.hu/gyermekek/probiotikumok-hasz nalataval-a-varandos-kismamak-csokkenthetik-a-g
andifeher
2018.03.21. 12:53