2020. November 27. péntek
Nyaralás hasmenés nélkül
TOPIKNYITÓ:
A Saccharomyces boulardii élesztőgomba felfedezése
Henry Boulard (francia mikrobiológus) az 1920-as évek elején Indokínában utazgatott, mialatt a helyi lakosság körében kitört a kolera járvány.

Dr. Boulard észrevette, hogy a betegek egy trópusi gyümölcsökből készült speciális teát fogyasztottak a kolera legsúlyosabb tünetének, a hasmenésnek megállítása vagy megelőzése céljából. A tea titkos összetevőit a licsi és a mangosztán gyümölcsök héjának kombinációja adta. Legnagyobb előnye az volt, hogy már 5 nappal a kezelés után teljesen kitisztult a bélből, nem tapadt annak falára.

Dr. Boulard tovább folytatta megfigyeléseit és felfedezte, hogy a hatást kifejtő anyag a Saccharomyces volt, egy egyedülálló élesztőgombatörzs, amely más gomba fajtáknál magasabb hőmérsékleten is képes volt növekedni. Ezt a gombatörzset nevezte el Saccharomyces boulardii-nak. Boulard később visszatért Franciaországba, ahol szabadalmaztatta felfedezését.

Komolyabb kutatások 1947-től indultak a Saccharomyces boulardii jótékony hatásai és lehetséges felhasználási területei irányában.

Ma már több száz olyan klinikai vizsgálat, tanulmány és publikáció áll rendelkezésre, amely a hasmenéssel kapcsolatos felhasználási területeken, szakmailag egyértelműen igazolja a Saccharomyces boulardii jelentőségét.
http://www.solutix.hu/
andifeher
2017.07.27. 12:40
Erre tudod használni és érdemes mert olcsóbb mint a hasonló készítmények:
A következő esetekben alkalmazható: fertőző hasmenés, akut hasmenés, Clostridium difficile fertőzés, kolera, giardia fertőzés, Escherichia colifertőzés, utazási hasmenés, emésztési problémák, enyhe étel intolerancia, megváltozott nyálkahártya immunitás, egyéb gasztrointesztinális traktussal kapcsolatos fertőzések, Helicobacter pylori és a peptikus fekély, Candidiasis, Salmonella typhimurium fertőzés, LPS rétegből származó szisztémás gyulladás, bél hiperpermeabilitás (lyukas bél), gyulladásos bélbetegség (IBD), irritábilis bél szindróma (IBS), antibiotikum okozta hasmenés (AAD)
andifeher
2018.08.21. 17:54

1 .oldal