2024. Március 28. csütörtök
Az összefogás Guinness rekordja dõl meg Budapesten a Danone Kft. által indított „Tegyünk együtt a gyermekekért” (TEGY) program keretében.

A daganatos gyermekeket öt éve támogató kezdeményezés keretében a világ legnagyobb, 1.800 négyzetméter alapterületû kézzel festett képe készült el szombaton öt magyar város, Debrecen, Szeged, Pécs, Szombathely és Budapest lakosainak bevonásával. A világ legnagyobb kézzel festett képe Varga Krisztina, 10 éves sármelléki kislány rajza alapján készült el.

Az elkészült 1.800 négyzetméteres rajz összesen kb. 70 ezer tenyérlenyomatból állt össze, melynek utolsó 360 négyzetméteres darabját több mint 1.300 budapesti lakos színezte ki június 10-én Budapesten, a Városligetben. Az óriási képet az azt rajzoló Varga Krisztinával együtt színezte ki Dr. Demszky Gábor Fõpolgármester Úr, Cecile Cellier, a Danone Kft. ügyvezetõje, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai és munkatársai valamint a TEGY programot támogató hírességek, köztük Vitray Tamás, Szentpéteri Csilla, Csisztu Zsuzsa, Patkó Béla, azaz KIKI, Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique.

„Mindenki kézlenyomatát adta, akit megérintett a daganatos beteg gyermekek sorsa. A kézlenyomatokkal nemcsak a világ legnagyobb kézzel festett képe színesedett, de a beteg gyermekeket támogatók köre is bõvült.” –mondta Cecile Cellier, a Danone Kft. ügyvezetõ igazgatója. „Minden egyes érintés, minden kézlenyomat hitet tett e nemes ügy mellett, ezzel nem csak Guinness Rekordot, de a társadalmi szolidaritás rekordját is felállítottuk.” – tette hozzá az igazgató.

Miután a képet a Guinness Record’s hitelesítette, a Danone Kft. egy négyzetméteres darabokra osztva, jótékonysági céllal elárverezi, illetve karitatív célú kezdeményezésekre ajánlja fel.


2006. 06. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés