2024. Április 20. szombat
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szakemberei elõadásanyagot és oktatási útmutatót készítettek általános iskolai osztályfõnökök részére.

A családi környezet mellett az iskolában nyílik mód leginkább az egészséges életvitel magatartásmintáinak kialakítására és begyakorlására. Napjainkban egyre több elvárás fogalmazódik meg az iskolákkal szemben, köztük az is, hogy a gyermekek itt tanulják meg, hogyan táplálkozzanak kiegyensúlyozottan. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége színes prezentációs anyagok és oktatási útmutatók elkészítésével kíván segítséget nyújtani minden általános iskolai osztályfõnök számára.

Külön elõadásanyag készült az alsó tagozatos diákok, a felsõs tanulók, valamint a szülõk részére, emellett minden prezentációhoz oktatási segédlet is tartozik, így a nem táplálkozással foglalkozó szakember is sikerrel megtarthatja az órát, mely interaktív elemeket is tartalmaz.

A helyes táplálkozás és életmód ismereteinek átadására szolgáló, a gyerekek korának megfelelõ nyelven és képanyaggal készült prezentációkat minden általános iskolai pedagógus számára elérhetõvé kívánja tenni az MDOSZ, így terveik szerint számos hivatalos honlapról szabadon letölthetõek lesznek az elõadásanyagok.

2005. november 25.


2006. 09. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés