Tippek körömápoláshoz | Vital.hu
2018. Augusztus 19. vasárnap
Körmünket sokféle külső ártalom károsíthatja: a tisztítószerek zsírtalanítják, az öblítőszerek és a meleg víz túlságosan felpuhítják, elvékonyítják.

A törékeny, berepedezett vagy kettévált körmöket nem tanácsos lakkozni. A lakk az egészséges körömnek nem árt, de hetente egyszer mindenképpen el kell távolítani!

köröm, körömápolás

Kerüljük az acetonos lemosókat, ezek ugyanis erőteljesen zsírtalanítanak. Ha a lakkot lemostuk, aznap éjszakára ne tegyünk fel újabb réteget, hagyjuk egy kicsit "pihenni" a körmöt. Sőt, nem árt egy kis kényeztetés sem: lemosás után olajos fürdővel regenerálhatjuk a körmöt. Bármilyen hidegen sajtolt növényi olajat melegítsünk testhőmérsékletűre, és 10-15 percig tartsuk benne ujjhegyünket. Ne mossuk le az olajat, hanem masszírozzuk be felszívódásig.

Nem mindegy az sem, hogy "belülről" hogyan ápoljuk a körmöt, vagyis mit eszünk, mennyi vitaminhoz, ásványi anyaghoz jutunk hozzá. A szép bőr, a köröm és a haj szereti, ha sok A-vitamint, E-vitamint, B-vitaminokat, fehérjét, vasat, szelént, szilíciumot fogyasztunk. Egyszerűbben szólva: az étrend bőven tartalmazzon répát, narancsot, májat, kelkáposztát, brokkolit, kukoricát, tojást, tejet, tejtermékeket, főzéshez vagy sütéshez extra szűz olívaolajat, teljes magvakat, avokádót, diót.

Így marad a köröm szép, egészséges.Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés