2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók:
A gombóchoz:
250 g sovány túró
200 g camembert
150 g zabpehely
2 tojás
80 ml víz
bors
édesnemes paprika
A zöldségágyhoz:
750 g spenót
1 vöröshagyma
1 ek. margarin
bors
szerecsendió
A tálaláshoz:
1 csokor petrezselyem
3 ek. zabpehely


ELKÉSZÍTÉSE:

A lecsepegtetett túróhoz keverjük hozzá a tojást és a zabpelyhet, majd hagyjuk pihenni. Közben a camembert-t vágjuk ketté, majd mindegyik felét 12 részre. Tegyük félre. A camembert-t másik felét szintén aprítsuk fel, és keverjük a túróhoz. Erőteljesen ízesítsük a sóval, a borssal és a fűszerpaprikával.

Nedves kézzel formáljunk a túrós masszából 12 gombócot, minden gombóc közepébe nyomjunk egy-egy darab camembert sajtot. A gombócokat forró, sós vízben 20 perc alatt főzzük ki.

A spenótágyhoz aprítsuk fel a vöröshagymát és a margarinon pároljuk üvegesre. adjuk hozzá a megmosott, nedves spenótot, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

Ha a gombóc megpuhult, a spenótból halmozzunk az előmelegített tányérokra. Erre a spenótágyra tegyük a gombócokat, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és zabpehellyel.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés