2017. December 18. hétfő


Hozzávalók 4 személyre:
8 evõkanál zabpehely
100 gr zabpehelyliszt
16 nagyobb csiperkegomba (elég csak a kalapjuk)
10 dkg reszelt sajt
fél csokor petrezselyem
4 dl víz
1 csapott kiskanál ételízesítõ
só, õrölt bors
1 tk. mustár
3 tojás
12-15 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


ELKÉSZÍTÉSE:

Forraljuk fel a vizet az ételízesítõvel, szórjuk bele a zabpelyhet, majd egy percnyi fõzés után vegyük le a tûzrõl, és szorosan lefedve hagyjuk állni addig, amíg a zabpehely az összes vizet magába szívta, és az állaga már nem ragacsos. Közben tisztítsuk meg a gombafejeket, enyhén sózzuk be. Dolgozzuk össze a nedves zabpelyhet a borssal, a felaprított petrezselyemmel, a mustárral és a sajttal. Ízlés szerint sózzuk meg a tölteléket is. Tegyük a tölteléket a gombafejekbe, majd egy-egy kalapot „ragasszunk össze” a bennük lévõ töltelék segítségével. A töltött gombafejeket forgassuk lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába, süssük ki bõ, forró olajban.

Tartármártás és zöldsaláta illik hozzá.


TIPPEK:
Zabpehely helyett rozs-, árpavagy búzapelyhet is használhatunk, illetve ezek tetszõleges arányú keverékét.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés