2024. Április 20. szombat


Hozzávalók (12 kockához):
200 g fõtt sonka
900 g fagyasztott spenót
6 tojás
100 g parmezán (frissen reszelt)
10 púpos evõkanál zabpehely
2 evõkanál vaj
2 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
A salátához
3 nagyobb paradicsom
400 g mozzarella
5 evõkanál olívaolaj
3 evõkanál vörösborecet
1/2 csokor bazsalikom
bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A fõtt sonkát és az apró kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg a vajban. Nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot, és olvasszuk fel (közben kevergessük meg). A tojást a zabpehellyel és a parmezánnal verjük habosra, öntsük a spenótra, és az egészet ízesítsük a fûszerekkel.

Egy sütõlapot alaposan vajazzunk ki, szórjuk meg a zabpehellyel és simítsuk rá a spenótos masszát. Szórjunk a tetejére vajforgácsot, és elõmelegített sütõben, 200 °C-on süssük kb. 30 percig.

Közben mossuk meg a paradicsomot és a mozzarellával együtt szeleteljük fel. A paradicsomés mozzarellakarikákkal felváltva rakjunk körbe egy nagy tányért, és 20 percre tegyük a hûtõszekrénybe. Az öntethez keverjük össze az ecetet a sóval, majd apránként, folyamatos keverés mellett (habverõvel) dolgozzuk hozzá az olajat. A sûrû mártással öntözzük meg a paradicsomot és a mozzarellát.

Ha a spenót kissé kihûlt, daraboljuk fel. A salátával tálaljuk. Könnyû, olasz vörösbor illik hozzá.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés