2018. Február 22. csütörtök


Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg gomba
4 evõkanál búzacsíra
2 fej vöröshagyma
2 evõkanál hidegen préselt napraforgóolaj
2 dl tejföl
1 fej fokhagyma
1 db tojás
reszelt sajt (parmezán vagy ilmici)
õrölt fehérbors
õrölt kömény
õrölt gyömbér
õrölt szerecsendió
oregánó vagy majoránna


ELKÉSZÍTÉSE:

A gombát alaposan átmossuk, ha szárított, akkor fél órával elõbb beáztatjuk. A megmosott gombát szûrõszitán, folyóvízben átöblítjük. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a laskára vágott vöröshagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és a laskára vágott gombát. Megszórjuk sóval, és beleteszük a felsorolt fûszereket. Az egészet félpuhára pároljuk. Amikor már elfõtte a levét, beleteszünk fél dl vizet és a búzacsírát. Megkavarjuk, pár percig fõzzük és levesszük a lángról. Kivajazott, tûzálló tálba átöntjük. A tejfölt tojással és a reszelt sajttal elkeverjük, a tetjére öntjük, és forró sütõben még öt percig sütjük.

Célszerû szezámmagos vagy rozskenyérrel fogyasztani. Tehetünk rá ketchupot, vagy fogyasszuk savanyú káposztával.del vagy snidlinggel.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés