2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók:
220 g árpagyöngy (gersli)
220 g mélyhûtött zsenge zöldborsó
220 g paradicsom
340 g cheddar sajt
60 g földimogyoró vagy kesudió, felaprítva
12 salátalevél
2 közepes zellerszál
1 kis fej lilahagyma
4 evõkanál olívaolaj
2 evõkanál vörösborecet
1 evõkanál finomra vágott friss menta
1 mokkáskanál só
frissen õrölt feketebors
finomra vágott mentalevelek a díszítéshez


ELKÉSZÍTÉSE:
Forrásban lévõ vízben fõzzük az árpagyöngyöt 40 percig, aztán hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott hagymát és zellert. Miután felforrt fõzzük további 5 percig, aztán lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.

Hozzáadjuk a zöldségekhez az olajat, az ecetet, az aprított mentát és megsózzuk, borsozzuk. Alaposan összkeverjük és hagyjuk hûlni 20 percig.

Belekeverjük a salátába a héjas gyümölcsöket, az elõzõleg kimagozott és kockára vágott paradicsomot, illetve a kockára vágott sajtot. A megmosott és szárazra törölt salátaleveleket elrendezzük egy tálon és a közepére ráhalmozzuk a keveréket. Mentával díszítve tálaljuk.

Személyenként körülbelül 34 g fehérjét, 52 g zsírt, és 58 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés