2024. Április 20. szombat


Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
12 dkg vaj
50 dkg ropogós müzli
2 tojás
1 tojássárgája
10 dkg méz
fél csomag sütőpor
5-6 dkg dió vagy mogyoró


ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a mézet, a sütőport meg a durvára vágott diót/mogyorót is beledolgozzuk. A müzlis masszából kb. 1 evőkanálnyi adagokból kekszet formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C-on, légkeveréses sütőben 165°C-on) 10-12 percig sütjük.
Szerző Hargitai György

TIPPEK:
Jól záródó fémdobozokban két hétig is eláll.
Készíthetjük kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel, és csokoládéval is bevonhatjuk.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés