2017. Április 28. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
8 fürj
3 dl almabor
2 fej vöröshagyma
2 ek. méz
1 kk. zúzott koriander
25 g vaj
2 ek. növényi olaj
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy nagyobb tálban keverjük össze a mézet, a koriandert, a hagymát és az almabort. Tegyük bele a fürjeket és pácoljuk egy éjszakán át.

Melegítsük elő a sütőt (kb. 180° C-ra). Csepegtessük le a fürjeket, és papírtörlővel törüljük őket szárazra. A páclevet tegyük félre. Az olajat és a vajat hevítsük fel, majd sózzuk, borsozzuk a fürjeket, és pirítsuk meg. Ezután tegyük a megpirított fürjeket egy mélyebb tűzálló tálba, öntsük a szárnyasokra a páclevet, majd süssük kb. háromnegyed óráig. Akkor jó, ha a hús már omlós.

Tepsis burgonyával, rizzsel tálaljuk, petrezselyemmel és citromszeletekkel díszítsük.

További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés