2014. Április 16. szerda


Hozzávalók 6 személyre:
6 szelet, vagy egy kisebb, egész ponty
1-1,5 kg burgonya
3 fej vöröshagyma
6 szelet füstölt bacon szalonna
2 db zöldpaprika
4 dl tejföl
1 ek liszt
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Főzzük meg héjában a burgonyát, majd húzzuk le a héját. Egy jénai tálat kenjünk ki szalonnával, erre fektessük a felkarikázott burgonya felét-háromnegyedét, amit sózzunk, borsozzunk ízlés szerint.

A halat enyhén sózzuk, tekerjük baconszalonnába és tegyük rá a krumplira. Erre jön a karikára vágott hagyma és zöldhagyma, majd befedjük a maradék krumplival, amit ismét sózunk, borsozunk. Lefedjük, betesszük az előmelegített sütőbe, 200 fokon kb. 1 óráig sütjük.

Ezután a rácpontyra ráöntjük a liszttel elkevert tejfölt, és fedő nélkül addig sütjük, amíg színesedni nem kezd a teteje.

További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés