2014. Április 17. csütörtök


Hozzávalók 4 személyre:
600 g vegyes darált hús
50 g margarin
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evõkanál liszt
1 evõkanál édesnemes fûszerpaprika
1 kávéskanál csípõs fûszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Összegyúrjuk a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, az átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnával, és a kétféle fûszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hûtõszekrénybe tesszük.

A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütõbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt lilahagyma-karikákat teszünk a tetejére. Paprika, paradicsom és parasztkenyér vagy rizs illik hozzá.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés