2018. Július 20. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
400 g paradicsom
120 g fejes káposzta
2 közepes fej vöröshagyma
2 közepes sárgarépa
2 közepes zellerszár
1 közepes póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 liter zöldségalaplé (leveskockából is lehet)
2 ek. olívaolaj
2 ek. paradicsompüré
30 g levesbe való apró száraztészta
1 kávéskanál só
A sajtos pirítóshoz:
8 szelet franciakenyér
120 g mozarella sajt
30 g reszelt parmezán
2 ek. olívaolaj
friss bazsalikom
fokhagyma


ELKÉSZÍTÉSE:

Felhevített olajon kissé megfonnyasszuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a felszeletelt zellert, a vékony szeletekre vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát, és még 10 percig pároljuk. Ezután felengedjük a zöldségalaplével (vagy a leveskockából készített lével), beletesszük a paradicsompürét, a paradicsomot, és a száraztésztát, majd sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, mérsékelt lángon, fedő alatt 30 percig főzzük.

2 evőkanál olívaolajba apróra vágott bazsalikomlevelet és zúzott fokhagymát keverünk. Közben megpirítjuk a kenyerek mindkét oldalát, mindegyikre fűszeres olajat és egy szelet mozzarellát teszünk, majd parmezánnal megszórjuk. Ezután grillezzük, amíg aranysárga színt kap. A levest előmelegített tányérban, tetején egy-két szelet kenyérrel tálaljuk

Hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig áll el, de le is fagyaszthatjuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés