2018. Április 26. csütörtök


Hozzávalók 4-6 személyre:
750 g zsenge sárgarépa
2 karalábé
2 csomag póréhagyma
1/4 l erõs húsleves (kockából)
40 g margarin
1 csokor turbolya vagy petrezselyem
A habmártáshoz (tejszínes hollandi mártás):
125g margarin
4 evõkanál tejszín
2 tojássárgája
2 kávéskanál citromlé
1 csipet õrölt cayenne bors (vagy fehérbors)
cukor


ELKÉSZÍTÉSE:

A megtisztított sárgarépát hosszában kettévágjuk, a póréhagyma felsõ harmadát levágjuk, a karalábét felszeleteljük, majd a szeleteket négy részre vágjuk. Egy fazékban felforrósítunk 20 g margarint, megdinszteljük rajta a répát és a karalábét, majd felöntjük a levessel. Kevés cukrot adunk hozzá, és addig fõzzük, míg a folyadék elfõ. A póréhagymát a maradék margarinon 2 perc alatt megpároljuk.

A margarint felforrósítjuk egy edényben. A tojássárgájákat dupla falú edénybe téve, alacsony hõmérsékleten besûrítjük, majd lassan hozzáadjuk a citromlevet, és alaposan eldolgozzuk. Ezután levesszük a tûzrõl, habverõvel lassan belekeverjük a forró margarint. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a hollandi mártáshoz és a borssal, ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük.

A turbolyából vagy a petrezselyembõl félre teszünk néhány levelet a díszítéshez, a többit felaprítjuk. A zöldségeket elrendezzük a tányéron, ráöntünk a mártásból, és az apróra vágott turbolyával megszórjuk. Újburgonya és baguette illik hozzá.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés