2018. Április 26. csütörtök


Hozzávalók 4 személyre:
450 g kicsontozott, lebõrözött csirkemell
450 g brokkoli
80 g olasz masni tészta (farfallini)
30 g fenyõmandula
1 nagy piros húsú paprika
4,5 dl csirkealaplé
2 evõkanál földimogyoró-olaj
2 kávéskanál kukoricakeményítõ
4 evõkanál szójaszósz
1 evõkanál száraz sherry
2 gyömbérgyökér
2 gerezd zúzott fokhagyma


ELKÉSZÍTÉSE:

A vékony csíkokra vágott csirkehúst forgassuk bele a szójaszósszal és a sherryvel elkevert kukoricakeményítõ elegyébe, majd lefedve hagyjuk 10-15 percig pácolódni. Egy wokban vagy serpenyõben hevítsünk fel egy evõkanál olajat, és mérsékelt lángon kevergetve süssük a gyömbért és a fokhagymát két percig. Ezután tegyük bele a brokkolit és süssük kevergetve két-három percig, majd adjuk hozzá a paprikát, és süssük még azt is 3 percig, amíg meg nem puhul. A zöldségeket szûrõlapáttal szedjük át egy tálba.

Hevítsük fel a maradék olajat a wokban vagy serpenyõben, tegyük bele a húscsíkokat és kevergetve süssük 5-6 percig, vagy amíg meg nem sülnek, majd rakjuk a zöldségek mellé. Ezután az alaplét öntsük a wokba vagy serpenyõbe, forraljuk fel és tegyük bele a tésztát. Mérsékelt tûzön, idõnként megkeverve, fõzzük kb. 10 percig, amíg a lét a tészta fel nem szívja. Ha elkészült, a csirkehúst és a zöldségeket keverjük össze a tésztával és szórjuk meg a fenyõmandulával. Tálalás elõtt melegítsük 4-5 percig.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés