2018. Február 22. csütörtök


Hozzávalók 4 személyre:
250 g piros lencse
250 g vegyes zöldség
1 fej vöröshagyma
4,5 dl víz
1 evõkanál napraforgóolaj
1 gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál római kömény
1/4 kávéskanál frissen reszelt gyömbérgyökér
1/4 kávéskanál kurkuma
1 babérlevél
egy csipetnyi őrölt chili


ELKÉSZÍTÉSE:

Nagy lábas vízben feltesszük főni a lencsét, felforraljuk, majd a tetején keletkező habot leszedjük. Beletesszük a hagyma felét, a fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát és a babérlevelet, majd lassú tűzön 1 órán keresztül főzzük, amíg puha és kásás lesz. Időnként ellenőrizzük, hogy elegendő-e a víz mennyisége.

Közben a felforrósított olajon átfuttatjuk a maradék hagymát, beletesszük a köményt, a chilit és a zöldségeket, majd kicsit megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül a zöldségeket a lencséhez adjuk, lazán összekeverjük, és meleg helyen tíz percig állni hagyjuk. Díszíthetjük sült hagymakarikákkal és citromszeletekkel.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés