2024. Április 20. szombat


Hozzávalók:
1 csésze nem túl sós csirkealaplé
1/3 csésze cseresznyebefõtt
1/3 csésze narancslé
1/4 csésze friss citromlé
fél tk. reszelt citromhéj
fél tk. õrölt fahéj
1/4 tk. õrölt szegfûszeg
1/2 csésze vörösbor (pl. portói)
2 tk. kukoricadara
1/4 csésze narancslekvár
1 ek. ketchup
1 nagy csipet õrölt Cayenne-bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy közepes méretû edényben keverjük össze a csirkealaplevet, a cseresznyét, a narancsés a citromlevet, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfûszeget. Közepes lángon addig fõzzük, amíg kb. másfél csészényire sûrûsödik (kb. 6 percig).

Keverjük simára a bort a kukoricadarával, adjuk hozzá a narancslekvárt, a ketchupot és az imént besûrített szószt, majd folyamatos keverés mellett fõzzük fel, amíg a darától kissé be nem sûrûsödik (kb. 5 percig). Ezután sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a Cayenne-borsot. A kész szószt melegen vagy szobahõmérsékleten tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés