2020. Augusztus 04. kedd

válaszok: párkapcsolati tanácsadás

Máriás Móni párkapcsolati tanácsadó válaszol


Nem tudjuk tisztázni és megbeszélni a gondjainkat
A párommal 2 éve vagyunk házasok és van egy 10 hónapos gyermekünk is. Nagyon szeretjük egymást a férjemmel mégis jelentős részben pocsék a kapcsolatunk. Nem sikerül normálisan beszélgetnünk, sokszor idegeskedünk, vagy összeveszünk. Szexuális életet pedig szinte nem is élünk, legalábbis 3 havonta maximum egyszer. Ha le is ülünk, hogy jó, akkor beszéljük meg mi lehet a gond, nem tudjuk, azt sem tudjuk mit kéne, hogyan stb., pedig nem 8 általános iskolát végeztünk, hanem egyetemet és főiskolát. Sajnos /nem sajnos, de vidéken élünk és egyszerűen nem találtunk sehol szakmai segítséget, minden csak Budapesten van, de oda nincs pénzünk és időnk sem elutazni. Ennyiből nem valószínű, hogy teljes képet tudtam mutatni, mégis segítségét kérném. Válaszát előre is köszönöm!
egy feleségKedves asszonyom!
Jó lenne megértenem, mi okozhatja kapcsolati problémáikat. Amikor a kapcsolattal gondok adódnak, szerintem azt kell megvizsgálni, hogy a saját életünkben mi az, ami nehézséget okoz. Általában magunkkal van bajunk, ami miatt fáradtak, türelmetlenek vagyunk. Ezért, - mert párunk sem tökéletes - könnyű az ő hibáit észlelve feszültségünket vele oldani.
Azt mindenképpen fel kell tárniuk, mi az oka annak, hogy a szexuális életük nem igazán működik. Mindkettejüknek értelmeznie kellene, fizikai vagy lelki nehézségek okozzák, hogy nem találnak örömöt egymásban. Bármi is az ok, kezelniük kell ezt a problémát!
Javaslom, írják össze saját maguknak, mi okoz gondot egyrészt önmagukkal, másrészt a kapcsolatukkal. A másikat tilos sértegetni! Csak azt jelezzék, mit kívánnak társuktól! Így már lesz esélyük arra, hogy társuk vágyait vagy elvárásait megérthessék. Az a legfontosabb, hogy magukat és a partnert jobban megértsék!
Sikeres tisztázást kívánok!
Máriás Móni
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés