2017. Május 25. csütörtök
Az Amerikai Csontritkulásos Betegségek Társasága szerint a 25 éven aluliak mintegy ötöde nem fogyaszt tejterméket. Mindez rendkívül súlyos veszélyeket hordoz magában, hiszen csak egy szűk rétegük képes megfelelően gondoskodni a kalcium megfelelő pótlásáról.

A tejtermékek kiiktatása nem feltétlenül jelent problémát, amennyiben az ember tudatosan pótolja a kalciumot magok, diófélék és hal formájában. Sok estben ez azonban nem történik meg, így a kalciumhiányos étrend hátulütői csak később jelentkeznek. A szakemberek 2 ezer felnőttet kérdeztek, közülük 239-en 25 éven aluliak voltak, 339-en pedig 25 és 35 év közöttiek. A problémát az okozza, hogy ennek a generációinak egy jelentős része az internetről, különféle bloggerektől és vloggerektől szerzi be a táplálkozási tanácsokat, és nem konzultálnak szakemberrel.

Ki érdemli meg legjobban az adó 1%-át? Szerintünk ők... >>>

Ez annak a fényében is érdekes, hogy egy másik amerikai felmérés szerint a 16-24 évesek mintegy fele tejtermék-intoleranciásnak gondolja magát, (a 75 éven felüliek esetében ez az arány csupán 8 százalékos). A fiatal generáció tagjai közül csupán 24 százaléknál diagnosztizálta a problémát orvos, a többiek kizárólag az interneten olvasottak alapján tájékozódnak – és állítanak fel akár egészségkárosító öndiagnózist is.

Nagy tavaszi haj-és köröm kúra okosan - így lesz gyönyörű >>>

A fiatal felnőttek táplálkozása rendkívül fontos, mert az ilyenkor történő csontkárosodások a későbbiekben felerősíthetik a csontritkulás folyamatát, amelynek akár halálos kockázati tényezői is lehetnek.


Forrás: Medipress
2017. 05. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés