2024. Április 19. péntek
Elég egy marék szőlőt ennünk naponta ahhoz, hogy elkerüljük az Alzheimer-kórt – állítja tudósok egy csoportja.

Szőlőtermesztők finanszírozták azt a kutatást, amelyből kiderült, hogy a rendszeres szőlőfogyasztás védelmet jelent a kognitív gyengülés ellen, és már hat hónap után láthatók az eredmények: a memória élénkebb, a koncentrációs képesség javul. A szőlő további – korábban nem ismert – előnye, hogy javítja a vérkeringést, ami szintén a demenciaellenes harc malmára hajtja a vizet, hiszen a nem megfelelő vérkeringés nagymértékben hozzájárulhat a kognitív gyengüléshez.

600 állatos póló, amitől leesik az álla > > >

A Kaliforniai Egyetem munkatársainak kutatásában tíz olyan véletlenszerűen kiválasztott ember vett részt, akik a kognitív gyengülés korai jeleivel küzdöttek. Az egyik csoport szőlőport kapott – napi 72 gramm gyümölccsel -, míg a kontrollcsoport tagjai placebót vehettek magukhoz.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>>

A résztvevők kognitív képességeit a kutatás kezdetekor, illetve hat hónappal később is mérték, miközben rendszeres PET-vizsgálatokra is sor került, hogy az anyagcserét figyelemmel követhessék. „Minden jel arra mutat, hogy a rendszeres szőlőfogyasztás pozitív hatással van az agyra, azonkívül a szív- és érrendszeri betegségek is kisebb arányban jelennek meg általa” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Daniel Silverman, a Kaliforniai Egyetem munkatársa. Az anyag az Experimental Gerontology című szaklap friss számában került publikálásra.


Forrás: Medipress
2017. 02. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés