2020. Október 24. szombat

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Miért önkielégít a párkapcsolatban élő férfi?
Harmincas éves nő vagyok, korban hozzám illő társsal. Szexuális életünkre az jellemző, hogy én sokkal gyakrabban igénylem az együttléteket, mint a párom, hetente kb. 2-3 alkalommal szeretkezünk.
Sajnos azt tapasztaltam, hogy a társam hetente több alkalommal is pornófilmet néz, amikor nem vagyok otthon. Ezekben nem történik semmi különös, extrém vagy perverz. Jó okom van feltételezni, hogy önkielégítést is végez közben.
Alkalmasint, amikor elhárítja a közeledésem, arra hivatkozik, hogy stresszes és sok a munkája. Majd a következő napon, amint magára marad, nézi a pornófilmet. Hozzáteszem, hogy eddig nem volt tartós kapcsolata, sőt alkalmi partner sem nagyon volt jellemző az életére.
Kérdésem, hogy lehet-e párhuzam aközött, hogy az elmúlt években megszokta ezt a fajtáját a magányos örömszerzésnek, és hogy ez a megszokás továbbra is megmaradt-e az életében. A problémáról nem hajlandó beszélni, zárkózott. Azt is szeretném megtudni, hogy ez a viselkedése mennyire elfogadható, és mit tehetnék annak érdekében, hogy a közös szexuális élmények kerüljenek előbbre a fontossági sorrendjében.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
hopiheKedves hopihe, emailjéből arra következtetek, hogy együtt élnek, tehát feltehetően a kapcsolatuk már túl van az első hetek lángolásán. Egy már tartósabb kapcsolatban a heti 2-3 együttlét egyáltalán nem kevesebb az átlagosnál. Persze, ez Önt nem biztos, hogy kellően megvigasztalja:)
Lehet, hogy a partnere nem kap meg valamit Öntől, amit a pornófilmeken lát, próbálja meg ezt kiszedni belőle. Ezt akár úgy is megteheti, ha együtt nézik a filmet.
Az is lehet, hogy a partnere a hosszú, magányos évek alatt begyakorolt egy ingerlési technikát és azt hiányolja Önnél. Az önkielégítés gyakran erősebb mechanikus inger pl. mint az aktus, ilyenkor pl. az anális, vagy orális szex segíthet, mert ezzel is erősebb mechanikus ingerlést lehet adni.
De olyan is van, aki egyszerűen kedveli a változatosságot és akkor sem hagy fel az önkielégítéssel, ha van partnere.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés