2020. Október 23. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Függőség és kényszeresség az önkielégítés terén

Tisztelt Doktor úr!

A páromnak igen furcsa gondja van, talán kényszerbetegség vagy függőség. Több mint 10 éve halt meg a felesége és azóta nem volt társa, nagyon visszahúzódó. Azt mondja mindig félénk volt a nők terén, most 57 éves. Amikor egyedül maradt vett egy halom újságot, filmet és azok segítségével végzett önkielégítést. Később jöttek a felnőtt csatornák, most is van neki vagy 5 és azok között kapcsolgat és kényezteti önmagát napjában többször is és minden nap. Gyakorlatilag hozzá tartozik ez a mindennapjaihoz, alig várja, hogy munka után hazaérjen. Ha meg szabadnapos akkor egyéb tevékenységei közé be-be iktatja. Elmondása szerint néha 5 perc csak de néha akár 3 óráig is képes ezt végezni, közben többször visszatartja. Ez odáig fajult, hogy nővel egyáltalán nem tud kapcsolatot teremteni, nincs merevedése semmilyen módszerrel bár vágyat érez. Sőt ha nő is jelen van akkor a tv sem segít, csak egyedül megy neki. Volt (ha jól számolom a 10 év alatt) 3 nővel egyszeri szexuális kapcsolata, általában a reggeli merevedés nagyon gyors kihasználásával de ez is nagyon nehezen sikerült így a hölgyek elmaradtak.

Nagyon szenved ettől, szeretnénk összeházasodni de így? Azt mondja a feleségével minden rendben volt ilyen téren,18 évig éltek együtt. Én türelmes vagyok, de ebből a helyzetből ki lehet valahogy jönni? Mit tehetnénk, hogy ne kelljenek a filmek, vagy csak egészséges mértékben mint másoknál. Köszönöm a segítségét.

KrissszaKedves Kérdező, tekintettel arra, hogy a párjánál meglehetősen régen áll fönn ez a probléma és a leírása alapján eléggé átszőtte a napjait, rögzülni látszik, a kezelés sajnos, nem oldható meg rövid elektronikus tanácsadással, személyes konzultációra lenne szükség. Annál is inkább, mert könnyen elképzelhető, hogy jó helyen kereskedik, bizonyos mértékű függőség nagyon valószínűen kialakult, de akár kényszeres mechanizmusok is feltételezhetők.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés