2020. Augusztus 07. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Meddig fáj a szex, ha vastag a szűzhártya?

Kedves dr. Úr!

Én egy 16 éves lány vagyok. Körülbelül egy hete vesztettem el a szüzességemet. Azóta a barátommal már háromszor szeretkeztünk. Az első alkalom eléggé fájt és véreztem is egy-két napig. Az elmúlt három alkalom is fájt, de nem annyira mint mikor elvesztettem a szüzességemet.

Ez normális, hogy még a negyedik alakalom után is fáj? Meddig fog még fájni és mikortól fogom élvezni a dolgot? Illetve még két hónappal ezelőtt voltam nőgyógyásznál. A nőgyógyász azt mondta, a szűzhártyám nem egyenletesen sima, 6 és 12 óra között meg van vastagodva rajta a bőr. Ennek köze lehet a fájdalomhoz?

vanda01Kedves Kérdező, a megvastagodott szűzhártya valóban magyarázhatja a fájdalmat is, a bőségesebb vérezgetést is, mert az erősebb szűzhártya nem mindig szakad szét teljesen, ráadásul néha össze is forrhat két aktus között és az esetleges hegek is fájhatnak. Ha a fájdalom nem túl erős, akkor próbálkozhatnak ismételt behatolásokkal, a szűzhártya maradéka előbb-utóbb elfogy.

Ha a barátja elég türelmes, akkor azt javasolom, hogy ne vigyék végig az aktust, a barátja hatoljon be, mozogjon egy keveset, de ha mindez (még mindig) fájdalmas, akkor hagyják abba és elégítsék ki egymást más módon. Így elkerülhető, hogy az aktushoz a fájdalom élménye kötődjön egyre erősebben. Ha a fájdalom erős, illetve nem javul a helyzet, akkor érdemes nőgyógyász segítségét kérni.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés