2020. Augusztus 05. szerda

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Merevedési zavar sok éves szexhiány után

Kedves Doktor Úr!

Alakulófélben lévő kapcsolatomhoz szeretnék tanácsot kérni.

A hölgy (férjezett) részben nyitott házasságban él, aminek az az oka, hogy a férjét nem találja szexuálisan vonzónak. Így a dolognak a szexszel kapcsolatos részét velem műveli. Nekem időnként potenciazavarom van, ami nyilván a fizikális és lelkiállapotom függvénye, de lehet az időjárásé is. Nem tudom, hogy mennyi az átlagos aktus hossza, vagy mennyi a normális, ha lassan csinálom, akkor jóval tovább bírom, de a hölgy számára annak ellenére, hogy látszólag élvezi, mégsem teljesen kielégítő.

Kis nehézséget okoz a behatolás a szűk – de elég gyorsan nedvesedő – hüvelybe. A péniszem behatoláskor még csak félig merev, ami azonban a közösülés (ki-be mozgatás) hatására szerencsére merevedik. Ami viszont tényleg gond, hogy csak "én felül" pózban tudom a kellő merevséget megtartani. Ez az egyik, aminek megoldásához segítségre lenne szükségem. A másik kérdés pedig, hogy a hölgynek hogyan lehetne segíteni, hogy az orgazmust hamarabb elérje. Egyikünk sem élt már évek óta rendszeres nemi életet.
A partnerem azt szeretné, ha amolyan vulgáris pornó-szövegeket mondanék neki közben, de ez nekem annyira nem tetsző dolog, jobb szeretem szavak nélkül.

Nyilvánvalóan több részlet is van, de ha nagy vonalakban valamilyen tanáccsal tudna segíteni a relatív korai magömlésemen, esetleg valamilyen készítménnyel, vagy gyakorlattal, az nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel

szjozsi79Kedves szjozsi79, leveléből arra következettek, hogy valószínűleg már túl lehet a húszas évein. Jelenlegi tudásunk szerint a harmincas-negyvenes életkortól a merevedészavart mindaddig szív-érrendszeri betegséget jelző tünetként kell értékelni, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Ma műhiba a merevedészavart, illetve az ezzel társuló korai magömlést önmagában kezelni, az első lépés a belgyógyászati kivizsgálás. Ezért Önnek sem javasolom, hogy az okok kiderítése nélkül bármilyen módszerrel elkezdje akár a merevedészavar, akár a korai magömlés kezelését.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés