2019. Május 27. hétfő
A szexualitás az élet része, és egyben a tudományos kutatások kedvelt terepe, és az idei év ráadásul igazán bővelkedett a szexuális témájú tudományos felfedezésektől, melyeket az alábbi cikkben csokorba gyűjtöttünk.

A férfihormon hatására a nők szívesebben maszturbálnak

A magas tesztoszteronszintet korábban is gyakran összekapcsolták a szexuális túlfűtöttséggel, de az Archives of Sexual Behavior című tudományos folyóirat májusi számában publikált tanulmány szerint a magasabb férfihormon-szint hatására a nők szívesebben maszturbálnak, miközben kevésbé érdeklődnek a társas szexuális együttlét iránt.

A férfiaknak kell dominálniuk az ágyban?

Egy októberben megjelent tanulmány eredményei szerint nem jó ötlet a hagyományos nemi szerepeket a hálószobában is fenntartani, ugyanis egy felmérés azt igazolta, hogy a tradicionális felfogáshoz ragaszkodó párok sokkal kevésbé magabiztosak a szexuális szituációkban, mint rugalmasabb felfogású társaik.

A férfiakat elítélik a „túl sok” szex miatt

A nők már régóta megtapasztalták, hogy könnyen elítélik, illetve megbélyegzik őket az alkalmi szex, az egyéjszakás kalandok miatt, azonban mára ebből a szempontból egyensúly látszik kialakulni a két nem között, és a férfiakat közel ugyanolyan mértékben ítélték el a szexuális kicsapongásaik miatt, mint a nőket, derült ki egy 19 000 főiskolai hallgató részvételével készített felmérésből.

 

Az edzés valóban okozhat orgazmust

Az Indiana Egyetem kutatói tanulmányukban igazolták, hogy a nők képesek nemi szervük ingerlése nélkül, kizárólag belső hasizmaik összehúzódásával orgazmust elérni. A kutatás során kiderült, hogy az izgatás nélküli orgazmusra hajlamos 124 nő 45 százalékának orgazmusa volt hasizomerősítő felülés közben, 19 százalékuk pedig biciklizés hatására érte el a szexuális csúcspontot.

Jót tesz a szexnek, ha beszélünk róla

A Clevelandi Állami Egyetem kutatói arra az eredményre jutottak vizsgálataik során, hogy annál kielégítőbbé válhat az ember szexuális élete, minél nyíltabban képes beszélni a szexuális témákról. A Journal of Social and Personal Relationships című tudományos folyóirat augusztusi számában megjelent tanulmány szerint nem csak a beszéd, de a nonverbális kommunikáció, mint például a szex közbeni nyögés is javíthat a szexuális élet minőségén.


Forrás: Medipress
2012. 12. 30.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés