2018. Május 24. csütörtök
A krónikus stressz hozzájárul a rák gyors terjedéséhez- állítják a tudósok. Ennek oka, hogy ún. nyirok-folyosókat nyit, amelynek következtében a ráksejtek gyorsabban érik el az egész szervezetet.

A nyirokrendszer normális esetben immunsejteket szállít a szervezetben, hogy azok felvegyék a harcot a betegség ellen. A Melbourne-i Monash University kutatásából kiderült, hogy ezen a folyosón azonban a rákos sejtek is eljutnak céljaikig, így a betegség gyorsabban terjed. A fő problémát az jelenti, hogy a krónikus stressz-szint intenzívebb nyirok-aktivitást vált ki, aminek következtében a rákos sejtek gyorsabban terjednek.

Hullik, gyérül ahaja? Tegyen ellene!   

A kutatás során a szakemberek fluoreszkáló színnel jelölték a daganatos sejteket, majd folyamatosan követték a sejt útját. Felfedezték, hogy stressz esetén a rákos sejtek terjedése felgyorsul. “A kutatás remekül illusztrálja, milyen fontos szerepet játszik a stressz a rák gyors terjedésében. Mindez segíthet a rák kezelésében és megelőzésében egyaránt” – mondja a kutatás egyik vezetője, Dr. Caroline Le. A felfedezés a Nature Communications című szaklapban került publikálásra.


Forrás: Medipress
2016. 03. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés