2020. Február 28. péntek
A méhen belüli fogamzásgátló eszközök, mint például a spirál használata súlycsökkenést eredményezhet, derült ki egy kutatás eredményeiből.

A vizsgálatok során összesen 223, 15 és 44 év közötti nő egészségügyi adatait követték figyelemmel két éven keresztül, akik kétféle méhen belüli fogamzásgátló módszert alkalmaztak. A vizsgált nők egyik fele réztartalmú, nem hormonális méhen belüli fogamzásgátlót, míg a másik fele hormonális méhen belüli fogamzásgátlót használt, amely minden nap egy kis mennyiségű levonorgesztrel nevű progeszteron hormont adagolt a nők méhébe.

áspirál

A felmérés eredményeiből az derült ki, hogy a nők mindkét csoportban testsúlyuk közel 1 százalékát adták le a méhen belüli fogamzásgátlók használatának első és msodik évében. A kutatás eredményeit az Amerikai Szülész- Nőgyógyász Kollégium San Diegó-i éves konferenciáján ismertették. 

„Valójában arra számítottunk, hogy a méhen belüli fogamzásgátló miatt a nők meghíznak, ennek ellenére éppen azt tapasztaltuk, hogy a felmérésben részt vevő nők testsúlya lecsökkent” – nyilatkozta Dr. Erika Kwock, a tanulmán szerzője, a Santa Clara-i Észak-Kaliforniai Kaiser Permanente Intézet szülész-nőgyógyásza.

„A kutatási eredmények nagyon figyelemreméltóak, és számos újabb kérdést vetnek fel, de a tanulmányban véleményem szerint nem vett részt elegendő nő ahhoz, hogy messzire menő következtetéseket lehessen levonni” – jegyezte meg Dr. Jill Rabin, a Long Island-i Zsidó Orvosi Központ nőgyógyászati osztályának vezetője.


Forrás: Medipress
2012. 05. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés