2018. Január 16. kedd
Hosszú lábak, vékony derék, kerek mellek… akadnak emberek, akik épp azért nem térnek be az üzletbe vásárolni, mert a hibátlan alakú próbababák elriasztják őket, hiszen így kénytelenek saját tökéletlenségükre emlékezni – derül ki a UBC Sauder School of Business friss kutatásából.

„Természetes, hogy ezek a bábuk tökéletesen, mértani pontossággal úgy vannak megalkotva, hogy a ruhák a lehető legjobban álljanak rajtuk, ugyanakkor sokan épp ettől a látványtól keserednek el, hiszen tudják: esélyük sincs, hogy hasonlóak legyenek” – fogalmaz a kutatást vezető Darren Dahl.

A szédülés okai,  veszélyei - az orvos válaszol>>>

A felmérés első lépésében a résztvevőket arra kérték, hogy pontozzák önmagukkal való elégedettségüket. Ezt követően bikiniket és ruhákat pontoztak, amelyek próbababákon kaptak helyet. Érdekes módon amikor a bábuknak nem volt arcuk vagy hajuk, a ruha jobban tetszett az alacsony önbecsülésű tesztalanyoknak, mert így kevésbé emlékeztettek a fővonalas szépségideál eszményképére.

Haslaposító kúra gyógynövényekkel - csodásan egyszerű>>>

„Ez az asszociáció olyan erős, hogy sokan azért nem térnek be egy boltba vásárolná, mert már a kirakati babáktól elmegy a kedvük attól, hogy ruhákat próbáljanak” – foglalja össze a lényeget Dahl.


Forrás: Medipress
2017. 09. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés