2020. Október 27. kedd
Óriás csecsemő született Miskolcon, a 64 centiméteres kislány súlya 6200 gramm – tájékoztatta Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház igazgató-főorvosa az MTI-t pénteken.

A kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán január 20-án 15 óra 5 perckor császármetszéssel hozták világra Tóbiásné Meczó Melinda ináncsi lakos 6200 grammos, 64 centiméter hosszú leány magzatát. „Ilyen súlyú csecsemő születésére sem osztályunkon, sem az országban nem emlékszünk” – közölte Csiba Gábor.

A szokatlanul nagy testsúly miatt természetesen szükségessé vált az újszülött részletes kivizsgálása, ezért a csecsemőt a koraszülött és újszülött-patológiai osztályra helyezték át – tette hozzá.

Az édesanyának egyébként ez a harmadik gyermeke, előző kettőt természetes úton szülte meg, annak ellenére, hogy azok a magzatok is meglehetősen nagy súlyúak, 3900 grammosak voltak. Jelenlegi terhessége alatt betegsége nem volt, a császármetszést is csupán a magzat szokatlanul nagy súlya miatt kellett elvégezni – mondta Csiba Gábor, hozzátéve: az édesanya jól van, az újszülött állapotáról azonban csak azt követően számolnak be, ha ehhez a szülők hozzájárulnak, az újszülött kivizsgálása befejeződik.


Forrás: MTI
2009. 01. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés